~Gee Whizz Geschiedenis~

......... in het kort ........

Het eerste optreden was in 1988 voor een schoolverlatersavond van basisschool St. Christoffel in Aalst.  

Omdat het zonde was van alle voorbereidingen om het na 1 optreden voor gezien te houden, werd besloten om door te gaan als de band The Eken Shadows, met in de eerste jaren voornamelijk instrumentale gitaarnummers van The Shadows

Geleidelijk kwamen er steeds meer zangnummers in het repertoire en in 1995 werd de naam veranderd in Gee Whizz; een kreet uit de sixties die meer recht deed aan ons oeuvre.

De zangnummers van Cliff Richard, The Beatles, Elvis en anderen vielen goed in de smaak bij het publiek en dus werden ook andere nummers uit de sixties en seventies aan het repertoire toegevoegd. Het aantal optredens groeide gestaag en er werd geïnvesteerd in betere apparatuur en meer instrumenten. 

We hebben afgelopen jaren veel optredens gehad waaronder meerdere keren op de Internationale Cliff en The Shadows Fanmeeting.  Maar ook meermaals bij De Kempensessie in Eersel hebben we met onze sixties sound een goede bijdrage kunnen leveren. Voor het Runnersfestival van Marathon Eindhoven hebben we vele malen onze muzikale bijdrage geleverd.  

Onderstaande foto's geven een indruk van Gee Whizz door de jaren.

 

 

               Gee Whizz 1993 - 1999                             Gee Whizz 2000 - 2010

             Gee Whizz  2011 - 2017                              Gee Whizz 2018 - 2021           

Gee Whizz 2023

Gee Whizz 2024